Knutsel- en meetavond van 9 februari

  Kijk, het werkt!

Dat deze avond in het teken stond van het gezamenlijk knutselproject, de "poor man's spectrum analyzer", was wel duidelijk. Zij die nog in het beginstadium verkeren konden bij Rob PAøRWE diens functionele versie bewonderen.
Rob toonde ook nog het resultaat op een X-Y display, maar er gaat toch niets boven een echte scoop moesten hij en anderen bekennen.
Bedankt voor je aanwezigheid en support Rob!

PAøLIZ en PAøSKS kijken geamuseerd toe naar de kunsten van PAøRWE, terwijl PE3WIM meer aandacht voor de camera lijkt te hebben en PA1TO op de voorgrond verwoede pogingen doet om .....

  PA1TO

..... zijn porto weer aan de praat te krijgen.

Wat we hierover tijdens de PI4ASV-ronde vernamen, begon het met geheugenverlies (van de porto natuurlijk), gevolgd door losse ingewanden of zoiets.
Of het apparaat na de alhier verrichtte ingrepen weer functioneert, is ons niet duidelijk geworden.

  Technische discussie

Gezellige, technische discussies. Terwijl PA1LOI een verhandeling houdt over zijn soldeerstation, PA1BQN het inwendige van een nostalgische ICOM inspecteert terwijl de eigenaar PD1ARF zich af schijnt te vragen "hoe nu verder", bladert "ijkbureau" PE1COM door het bijbehorende manual.

Uiteraard belandde het apparaat op de meet- en regeltafel.

  Duur spul

Voor testapparatuur wordt gezorgd, stond er in de aankondiging.
Klinkt zo eenvoudig, maar wie krijg je zo gek dat hij zijn kostbare en loodzware apparatuur mee sjouwt naar een avond waarvan op voorhand niet bekend is of er iets te meten of te regelen valt.

We prijzen ons gelukkig dat we in dergelijke gevallen een beroep kunnen doen op Frans, PE1COM. In hoeverre de invloed van PA1LOI daarbij een rol speelt, is niet bekend, maar op avonden als deze, zijn we maar wat gelukkig met dit duo!

Met dergelijke nauwkeurige meetapparatuur was dit de gelegenheid om die nieuwe set eens aan de tand te voelen en te zien of deze wel aan de specificaties voldoet. Of om nu eindelijk die teller of generator eens af te regelen.
Jammer dat niet meer leden hier gebruik van hebben gemaakt.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS