Een Digitale Avond met PC1D en PE3WIM

  Ga je gang Wim

De uitnodigende hand van de voorzitter aan PE1WIM (geheel links) om de uitgebreide demonstratie van diverse digi-modes te starten.
Door het boeiende en gestructureerde verhaal van Wim, bleven verdere activiteiten van de fotograaf achterwege en kunnen alleen plaatjes worden getoond die vóór die tijd zijn genomen.
Die geïnvesteerde voorbereidingstijd was niet voor niets, want de aanwezigen genoten zichtbaar.

  Operator Dick - PC1D

Operator Dick, PC1D (links), ondersteunde vóór de pauze de heldere uitleg van Wim over de diverse modes met alle ins en outs. De heren waren tijdens hun voorbereiding tot de ontdekking gekomen dat de verenigings-beamer slechts een resolutie van 640x480 kent en waren daarom genoodzaakt, om naast hun transceivers (verbindingen kwamen tot stand op de 6 meter huisfrequentie via dummy loads), interfaces en laptops, ook nog een antieke PC mee te zeulen.
Na de pauze demonstreerde Dick verschillende software pakketten waarmee de diverse modes zijn te bedrijven. En ondanks PE3WIM's voorkeur voor het door hem gebruikte, min of meer "universele" programma, bleek toch wel dat elk programma zijn voor- en nadelen kent.

  Toehoorders

Radioamateurs ten voeten uit: luisteren en onderwijl iets anders doen, zoals het lezen van de uitgereikte maandelijkse Nieuwsbrief.
V.l.n.r.: PA1BQN, PAøKJB, PAøMYD, PB2BN, PE2MD, PAøIF en op de voorgrond Fred, die wij eerdaags als nieuw lid hopen te begroeten.

Wim en Dick, nogmaals bedankt!

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS