De bijeenkomst van juni 2004

Amateur Radio TodayAan de vooravond van het vakantieseizoen, werd een "open" clubavond gehouden, met ruimte voor eventuele onvoltooide knutsels; onderling QSO; napraten over de velddagen enz.
Met een 14-tal aanwezigen, waaronder een gast van de Afd. Haarlem, was het niet bepaald druk. Het vakantieseizoen schijnt steeds vroeger aan te vangen.

De secretaris had wat amateur-gerelateerde audiovisuele zaken op een CD gezet, die door Dick, PA3HBS, op vakkundige wijze met de verenigingsbeamer op de muur werden getoverd.
De ARRL-video "Amateur Radio Today", ingesproken door voormalig CBS nieuwslezer Walter Cronkite, KB2GSD, gaf een goed beeld waar een georganiseerde radioamateur-gemeenschap toe in staat is wanneer alle overige communicatiemiddelen falen.

Power Line TransmissionMinder opbeurend waren de voorbeelden van de "zegeningen" van BPL, PLC, PLT, of hoe dit spectrum bedreigende fenomeen ook aangeduid mag worden.
Voor wie meer wil weten over dit "internetten via het elektriciteitsnet" en de gevolgen voor het gehele HF-spectrum, het advies om eens bij http://www.arrl.org/tis/info/HTML/plc/ te kijken. Vergeet dan ook niet de link naar "BPL Measurements and Studies in Other Countries" te bekijken.
Allemaal niet zo opwekkend, maar het lezen waard.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS