Techniek in de Natuurkunde - door Jos Disselhorst, PA3ACJ

  Jos, PA3ACJ, in actie

Plaatjes schieten in het donker valt niet mee. Vandaar dat u het deze keer moet doen met matige beelden van het optreden van Jos Disselhorst, PA3ACJ.
Wat zeker niet gezegd kan worden van wat Jos ons voorschotelde.
Onder de titel "Techniek in de Natuurkunde" sprak Jos over lasers, magneten, vacuum, lage temperaturen en over zeer kleine bewegingen.
Wie dacht hierover toch wel het een en ander te weten, raakte al snel verbaasd over de extreme waarden waarmee Jos bij zijn dagelijkse werkzaamheden en projecten te maken heeft.

  PA3ACJ

Met zorgvuldig geselecteerde en al dan niet vereenvoudigde tekeningen, werden moeilijke zaken voor iedereen begrijpelijk.
Maar omdat Jos ook voorstander is van aanschouwelijk onderricht, had hij ook ditmaal weer de nodige voorbeelden meegebracht. Vooral de unieke schuimrubberen modellen werkten verhelderend.
Jos, bedankt voor deze heerlijke avond. We hebben genoten!

  PA3ACJ

Omdat dit een splinternieuwe lezing was (met de primeur voor Amstelveen) benadrukte Jos dat hij commentaar op inhoud en tijdsduur per onderwerp op prijs zou stellen. Die kwam inderdaad en als we het goed gehoord hebben zou daar het 'vacuümdeel' het slachtoffer van worden. Jammer, want met op tijd beginnen, een beperkte borrelpauze en een acceptabele sluitingstijd zou deze unieke lezing zijn oorspronkelijke opzet kunnen behouden.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS