De altijd lachende PA0JCADe contest-hobby van Sjaak Buskermolen - PAøJCA

Toen uw verslaggever constateerde dat met een veel betere camera de spreker, zijn creaties en de toehoorders werden vereeuwigd, liet hij de zijne maar in de tas. Helaas zijn die beelden uit het camerageheugen gewist voordat deze waren opgeslagen.
We hebben daarom maar enkele plaatjes genomen van Sjaak's deelname op de zelfbouw tentoonstelling tijdens de laatste Dag voor de Radio Amateur, waar hij o.a. een uniek rotorsysteem demonstreerde en uitleg gaf over zijn zelfbouw transceiver voor wel erg hoge frequenties.

  Sjaak met 'rotor-demo' op de Dag voor de Radio Amateur

Sjaak vertelde hoe hij samen met nog een aantal fanaten begonnen is en hoe het contesten zich verder ontwikkelde. Eerst in de toren van de St. Urbanuskerk in Ouderkerk. Vervolgens op de Centrale in Diemen, gevolgd door de Centrale van de Eemshaven, waarbij de verkeersbegeleiding op de Eems op een gegeven moment plat ging. Via een watertoren op de Veluwe is de groep uiteindelijk in Groningen beland alwaar zij als PI4GN actief is op 13 t/m 3 cm.
Geen halsbrekende toeren meer op torens en schoorstenen, maar nog wel vaak afzien i.v.m. de weersomstandigheden.

We hebben genoten van de sappige verhalen en van de verhelderende beelden die werden geprojecteerd. Het doorzettingsvermogen en de vindingrijkheid van de jongens dwingt bewondering af.
Contesten op cm-golven blijkt toch anders dan menigeen dacht. Succesvol zijn op dit terrein betekent veel zelfbouw en een gedegen kennis van de SHF-techniek en mechanica.

 

  Een voorbeeld van Sjaak's handvaardigheden.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS