- De Bijeenkomsten in Maart 2007 -

  Aanvullende info van Koert  aan Marco

Lezing en demo van Koert Wilmink - PA1KW

Met een goed verzorgde presentatie introduceerde Koert zijn K2 bij de talloze aanwezigen, die vol aandacht luisterden naar Koert's redenen om tot aanschaf en bouw van de K2 over te gaan (zouden er meer zijn die plannen hebben?)Na een beschrijving van de K2 in basisuitvoering met de beschikbare opties, prijsoverzicht, benodigd gereedschap en meetapparatuur, ging Koert in op de bouw en afregeling van de transceiver. Onderwijl kon eenieder zich overtuigen van de kwaliteit van de bijgeleverde handleiding.

  Aan belangstelling geen gebrek

Zeer te spreken was hij over eventueel gewenste ondersteuning, zowel bij Elecraft als op de Email-reflector.
Koert besloot zijn voordracht met wat hij van deze exercitie heeft geleerd, en wat hij verder nog van plan is met zijn K2 #05618.

Na de pauze 'demo-tijd', waarin de aanwezigen zich verdrongen om het onderhavige apparaat en om de 100 W uitvoering met tal van uitbreidingen die mede K2-bouwer Peter PA1PB had meegenomen.
Koert en Peter, bedankt voor een bijzonder geslaagde avond!

  De presentatie als PDF

De K2 in aanbouwDe gehele presentatie van Koert PA1KW staat als PDF beschikbaar. U kan deze online bekijken, of downloaden door met de rechter muisknop op de afbeelding links klikken en 'Doel opslaan als...' te kiezen.

De op sheet 10 genoemde K2 Receiver Performance Comparisons (bron: ARRL) vindt u hier als Microsoft Excel worksheet (28 kB).


  Soldeerhandje

Technische Avond

We troffen geen rokende soldeerbouten aan, wel geannimeerde discussies over tal van zaken die de radioamateur in deze regio na aan het hart liggen.
Een enkeling was benieuwd naar de status van (gezamelijke) bouwprojecten, zoals de eerder aangekondigde Digitale SWR & PWR-meter. Over dit laatste wordt u via onze website geïnformeerd (onder Projecten).

Verder beraad het bestuur zich over hoe die laatste donderdag van de maand technisch nog aantrekkelijker te maken. We zijn benieuwd.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS