- De Bijeenkomsten in Maart 2008 -

  V.l.n.r.: PAøRWE, PA1KW, PA1JF, PB2BN en de linker arm van PE3WIM. Vooraanzicht van Rob's DC-TRX En zo ziet het er van binnen uit PIC-besturing van de vlinder-C

Lezing door Rob Engberts - PAøRWE

Rob noemt zichzelf geen ontwerper, maar meer een nabouwer. Daarmee doet hij zichzelf wel tekort, vinden wij. Weliswaar laat hij zich graag inspireren door wat hij in publicaties en op het Internet aantreft, maar het vergt toch wel de nodige kennis van en inzicht in de toegepaste technieken om daar een werkend geheel van te bakken dat ook nog aan de door jou gestelde eisen voldoet.

Daarnaast schrikt hij er niet van terug om, indien hij dat nodig vindt, routines of gehele programma's van toegepaste programmatuur te wijzigen, of desnoods opnieuw te schrijven. Want Microchip's PIC-microcontrollers zijn voor Rob gesneden koek.

Vlinderafstem-C met fijnregeling en stappenmotorEen goed voorbeeld daarvan is zijn nieuwste project: het automatisch afstemmen van zijn magnetic loop antenne, waarvan het eerste deel, besturing van de unieke uit Zwitserland betrokken vlinderafstem-C, op de tafel pronkte.

In een avondvullende lezing vertelde Rob over de door hem gebouwde Direct Conversion TRX en over de daarin toegepaste technieken, over zijn FET eindtrap en over de perikelen rond bouw en gebruik van zijn magnetic loop.
Dat de ondersteunende lichtbeelden niet volledig op het scherm verschenen lag niet aan Rob, noch aan zijn zorgvuldig voorbereide presentatie, maar vond zijn oorzaak in de beperkte resolutie van de verenigings-beamer.

De aanwezigen genoten zichtbaar van zijn voordracht en bewonderden de compacte bouwwijze die Rob, veelal met gaatjesprint, er op na houdt.

Wie nog eens het e.e.a. wil nazien, of de sites wil bezoeken waar Rob zich door heeft laten inspireren, verwijzen wij naar de Home page van PAøRWE.


Technische Avond

Weinig techniek deze avond, met bezoekers die op de vingers van één hand te tellen waren. Zelfs de QSL-manager kon met zijn koffer onverrichter zake huiswaarts. Is de interesse tanende?

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS