Packet Radio in Amstelveen en omstreken

Waarom nog Packet?

WinPack in bedrijfPacket Radio is de manier bij uitstek om digitale gegevens automatisch en foutloos via de ether over te zenden en omdat daarbij het radiospectrum wordt gebruikt kunnen meerdere stations op één frequentie een verbinding maken, waarbij men dan gebruik kan maken van andere stations: digipeaters, nodes en gateways.

Het valt niet te ontkennen dat de mode packet niet meer de belangstelling heeft zoals in de beginjaren. Het eens zo functionele en wereldomvattende Packet Radio netwerk is in de voorbije jaren danig afgebrokkeld. Over de oorzaken van dit verval zijn in de radiobladen al talloze verklaringen aangedragen, met het veel snellere Internet bovenaan.

Want wat moet je nog met Packet als we E-mail hebben, Echolink en door Internet verbonden repeaters, dus geen noodzaak om amateur apparatuur aan te schaffen of te bouwen. Ook geen propagatie problematiek noch QSB of QRM en ook geen dure antennes nodig.

Dus waarom nog Packet?
Omdat wij radioamateurs zijn en geen telefoonamateurs. Of leveren we onze vergunning en roepnaam maar in, doen al die dure transceivers van de hand en gaan met zijn allen op het Internet met een computerprogramma als CQ100 virtueel DX-en?

Het initiatief van Dick PC1D juichen wij toe. Of Packet Radio in deze regio een toekomst heeft hangt van ons af, want zonder interessante 'traffic' voor de medeamateur zijn ook Dick's investeringen niet langer verantwoord.

Meer informatie gewenst?
Contact: Dick Rademaker - PC1D

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS