Digitale SWR & PWR-meter

Een nieuw knutselproject voor het seizoen 2007 - 2008

Het display van de SWR & PWR-meter

Dank zei een tip van Koert PA1KW kan ons aller Bert PE1DHR (die volgens zijn zeggen niet verantwoordelijk is voor de technische afdeling, alleen maar behulpzaam is waar hij kan) zich op een nieuw knutselproject concentreren.
Het handelt om een Digitale SWR & PWR-meter ontworpen door PEøEJH.

Contact met de auteur, die onze belangstelling op prijs stelt, is inmiddels gelegd.
Bert is niet voornemens om weer onderdelen te gaan 'bietsen', alle onderdelen worden nieuw aangeschaft. Desondanks lijkt volgens een voorlopige raming de prijs niet boven € 30,- uit te komen. Heeft u interesse voor dit nieuwe bouwproject, neem dan even contact op met Bert PE1DHR.

Voortgang van het bouwproject

Bert's prototype - Klik hier voor een grotere afbeeldingHet duurt allemaal wat langer, maar de PIC's heb ik pas vorige week binnengekregen en zijn nu door Ben Emons, PB2BN, geprogrammeerd, waarvoor mijn dank. Hij gaf me wel een stille hint om dat voortaan zelf maar te doen door me de programmeringsoftware en het schema van een PIC programmer erbij te geven.

Hierbij een foto van het zojuist gereed gekomen prototype, nog zonder meetmodule, maar je kunt al zien dat de besturing werkt (aanklikken voor een grotere afbeelding). De benodigde diodes (ISS99) voor de meetkop heb ik nog niet kunnen bietsen, maar daar wordt aan gewerkt.

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS