YOTA 2019 Bulgarije

Yota embleemOnlangs is bekend geworden dat het YOTA evenement in Bulgarije plaats gaat vinden, dit is jouw kans om mee te gaan. Tijdens de 6 dagen dat je daar bent komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het “train the trainer” programma, excursies, een culturele avond en kit building. Je gaat met een team uit Nederland gezamenlijk naar Bulgarije waar je kennis zult maken met de organisatie en de andere deelnemers. Het zal een intensieve week worden met late avonden en vroege ochtenden en een geweldige sfeer. De YOTA zal van 11 Augustus tot 17 Augustus plaats vinden. Voor dit uitgebreide evenement word alleen een vergoeding van 25 euro gevraagd,  de reiskosten naar Bulgarije en terug moet je zelf betalen.

Als teamleider vragen we dat je:

- Tussen de 20 en 30 jaar oud bent
- Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt
- Eerdere YOTA ervaring is een pre
- Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma
- Lid van de VERON

Als deelnemer vragen we dat je:

- Tussen de 15 en 25 jaar oud bent
- Niet eerder deelgenomen hebben aan een YOTA zomer evenement
- Geïnteresseerd in het leren van organisatorische skills
- Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma
- Lid van de VERON

Wat is het Train the trainer programma?

Het is een initiatief van de IARU om jeugd programma’s en activiteiten te promoten. Ze doen dit door bijvoorbeeld tijdens de YOTA deelnemers kennis en ervaringen te laten delen, en bij aankomst in eigen land is het dan ook de bedoeling dat je deel uit gaan maken van een jeugd netwerk. In Nederland kun je bijvoorbeeld steun vinden bij de jeugd en jongeren commissie om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Het komt neer op het idee dat als we meer organiseren voor de jeugd zijn we zichtbaarder ook voor niet zendamateurs, en word het voor iedereen een beetje leuker, interessanter en natuurlijk gezelliger.

Enthousiast geworden? stuur dan je contact gegevens met een motivatie naar: bartvdv4 (at) gmail.com. Je hebt tot 28 Februari om je aan te melden. Voor vragen kun je ook mailen naar het aanmeld adres.

Bart van der Veer
PD2BRT


Cursus Radiozendamateur N (Novice)

Dit najaar wordt er een cursus gegeven die opleidt tot het examen voor Radiozendamateur in de categorie N (Novice). Dit is een internationaal erkend examen en wordt onder toezicht van de overheid afgenomen.

FortDe cursus wordt gegeven door Geert Paulides die in ons Museum één van de vrijwilligers is die de Radiokamer bemant.
Geert heeft al meer dan 100 personen opgeleid voor het examen voor Radiozendamateur.
De jongste geslaagde cursist was een meisje van 8 jaar en de oudste een man van 87 jaar.

De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 2 uur en wordt op zaterdagmiddag in ons Museum gegeven. Er moet worden gerekend op ongeveer 3 uur huiswerk per week. Behalve de aanschaf van een cursusboek en een boekje met oefenexamens zijn er geen kosten voor deze cursus. Wel wordt verwacht dat cursisten donateur van ons Museum zijn of dat worden.

De cursus begint op zaterdag 29 september 2018 om 13.30. Aanmelden via E-mail bij Geert pa7zee (at) hccnet.nl

Voor meer gegevens over het Museum: https://www.crash40-45.nl/


Ati PA4ATIPA4ATI Silent Key

Ons bereikte het droevige bericht dat op 12 januari 2018 in haar woonplaats Almere op 73-jarige leeftijd is overleden:
Adriana Hendrika Maria Floor
'Ati'

PA4ATI

Ati slaagde voor het novice examen in 2006 na het volgen van een door Geert PA7ZEE geïnitieerde "radiocursus voor watersporters".

Zij werd direct lid van VERON Amstelveen en was een trouwe bezoeker van de afdelingsbijeenkomsten en evenementen. Het daaropvolgende jaar slaagde zij voor het F-examen en werd PD4AtI gewijzigd in PA4ATI.
Van januari 2010 tot januari 2016 was zij een gewaardeerd lid van het A02-bestuur.

Op 21 januari is op gepaste wijze afscheid van haar genomen.
Evenals haar watersportvrienden zullen wij haar missen.

PA3ALG


Kent seinsluitel gezocht

Kent KeyTijdens een velddag, vernoedelijk in 2016, is een HF set ingezet en daarbij is misschien bij het opruimen een Kent morse sleutel in een verkeerde bak terecht gekomen.

Wie weet misschien waar hij is gebleven?
Graag even een berichtje aan Markus PE1HOY

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS