DX-Nieuws

Amstelveen - Puerto Rico op 6m

Bert PE1DHR zette gisteravond (8 augustus) rond 20.00 de FT817 aan op 6 meter om te kijken of er wat te horen was en dacht dat er een Nederlandse contest aan de gang was, allemaal heel zwakke PA's in het SSB bandje.
Bert meldt verder: Ik wilde de set al weer uitzetten toen ik hoorde met wie ze een verbinding probeerden te maken: WP3UX in Puerto Rico. Ik dacht kansloos te zijn omdat mijn 150 W linear aan de defecte FT817 slechts 25W produceert en eigenlijk kon ik het niet geloven omdat de man Nederlands sprak met de Nederlandse hams maar toch ook onvervalst Amerikaans met de rest van Europa.
Na 10 minuten roepen pikte hij me uit de pile-up en de verbinding was geslaagd. Vijf minuten later  ging de band weer dicht en restte er slechts ruis.
Misschien is het niets bijzonders maar ik wilde aangeven dat je ook met bescheiden middelen en met een beetje geluk DX kunt plegen.

Als bewijs dat Bert dit niet verzonnen heeft, hier een uittreksel van de door WP3UX verzonden mail:
Hallo Bert,
TNX fer the mail, prima prima, was vandaag super condx op 6m, zeker weten hi.
Totaal 110 QSO, was effe druk hi, werkte vandaag nog een paar andere die ook QRP op de band waren en je moet dan wat geluk hebben hi.
Werk hier op het moment met de TS480, amp 400 watt en 5 elm. Dit alles op ruim 800 m asl, één van de hogere punten waar HAM's zitten in KP4, de meeste zitten een stuk lager!
In 2005 verkast naar KP4, wel alles opnieuw moeten doen aan examens bv rijbewijs en radio. Eerst Tech Lic en nu in het bezit van General Lic, alles in het Engels , tja US wetgegeving, hmmm. Maar verder prima land/eiland.
Verder leuk dat ik je "first was.
CU 73 Willem WP3UX


W1AW/KL7

Het ARRL 2008 Alaska State Convention Special Event Station W1AW/KL7 is van 26 juli - 10 augustus op alle banden van 160-6 meter QRV vanuit grid square BP56. Activiteiten met twee HF stations in CW, SSB en digitaal.

 

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS