Over Microcontrollers

In de amateurwereld zijn de 8-bits microcontrollers bijzonder populair. Niet ten onrechte, want er zijn unieke dingen mee tot stand te brengen. Menigeen zou er ook wel eens mee aan de slag willen, maar hoe pak je dat aan en wat kun je er nu precies mee?
Op 9 mei 2005 leerde de ter zake deskundige Charlos Potma, PA3CKR, ons hoe over de eerste hobbels heen te komen. Over zijn voorkeur voor de AVR microcontrollers van ATMEL, leest u in het verslag van die avond.

Op 25 november 2010 hielden Lex PE1CVJ, Ben PB2BN en Dick PA3HBS hun lezing over microcontrollers, met name over de PIC's van Microchip, en demontreerde aansluitend uitgebreid hoe zij te werk gaan.

Lex heeft de presentatie in PDF, met alle links werkzaam, dus kunnen geïnteresseerden even lekker gaan grasduinen op het internet, met name vanuit de appendix.
Hij heeft ook nog de JAL programma-listing van zijn morse decoder toegevoegd voor de mensen die echt serieus de JAL suite willen downloaden om hiermee zelf aan de slag te gaan. De code werkt wel maar het is nog niet af zoals hij het hebben wil en alle aanvullingen zijn welkom.

Wellicht krijgen we een klein gebruikersgroepje actief, je weet maar nooit ;-)

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS